Häiriötilanteet taloyhtiössä

Ilmoita häiriöstä • Hepokullan Lämpö Oy

Ohjeita häiriötilanteiden hoitoon

Meluhaitta

Mikäli musiikki soi naapurissa kohtuuttoman kovaa tai harrastuksen äänet kuuluvat häiritsevästi, kannattaa asiasta ensin kertoa ystävällisesti häiriön aiheuttajalle.

Jos rappuun kantautuu tappelun ääniä tai juhlista aiheutuvat äänet jatkuvat aamuyöhön asti, kannattaa olla yhteydessä suoraan poliisiin. Poliisi ei tiedota isännöitsijää tällaisesta häiriöstä. Sen vuoksi tapahtuneesta tulee tehdä erillinen häiriöilmoitus isännöitsijälle.

Normaalin elämisen äänet

Normaali eläminen ja siitä aiheutuvat äänet ovat asunnoissa aina sallittuja. Esimerkiksi suihkussa käyminen yöllä lukeutuu normaaleihin elämisen ääniin. Naapuri ei välttämättä itse ole tietoinen, että aiheuttaa toiminnallaan häiriötä. Siksi useissa tapauksissa pelkkä asian esiin tuominen voi ratkaista tilanteen.

Häiriöilmoituksen teko

Kun teet häiriöilmoituksen, kartoita ovatko muut naapurit havainneet saman asian. Mitä useampi asukas pystyy todistamaan häiriön, sitä varteenotettavampi häiriöilmoitus on. Mikäli kyseessä on vakava ja toistuva häiriö, jonka pystyy todistamaan useamman asunnon asukkaat, voidaan häiritsijälle antaa varoitus. Häiriöilmoituksen tekijän nimi ei tule isännöintiyhtiön tai taloyhtiön hallituksen puolesta häiriön aiheuttajan tietoon.

Tee häiriöilmoitus täyttämällä alla oleva lomake. Voit lähettää häiriöilmoituksen tiedot myös sähköpostitse osoitteeseen toimisto@hepokullanlampo.fi.

Häiriöilmoituslomake

  Taloyhtiö, jossa häiriönteko tapahtuu

  Häiriön aiheuttajan nimi ja huoneisto

  Kuvaus tapahtuneesta häiriöstä ja häiriön ajankohta

  Ilmoittajan tiedot

  Muiden häiriön kuulleiden/huomanneiden asukkaiden nimet ja asunnon numerot

  Henkilötietoja käsitellään luottamuksellisesti EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) edellyttämällä tavalla. Ilmoitukset tulevat salattuna sähköpostina Hepokullan Lämpö Oy:lle.

  tietosuojaselosteeseen ja hyväksyn, että tietojani säilytetään ja käytetään tietosuojaselosteen mukaisella tavalla.